ReUse brug Floriade Expo 2022 Almere

nbfc2f2m_400x400
  • locatie : Floriade 2022 Almere
  • realisatie : 2021
  • lengte:  130 meter
  • breedte:  4 meter
  • materialen: circulair

Almere – De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de 10 jaar in Nederland plaatsvindt. Het is de 7e keer dat de tentoonstelling in Nederland wordt gehouden, ditmaal op een prachtige locatie in Almere

Op het floriadeterrein aan het Archerpad te Almere wordt door Meerdink Bruggen momenteel gewerkt aan de zogenoemde ReUse brug, een ruim 130 lange circulaire brugconstructie. Een mooi project i.o.v. Dura Vermeer, ontwerp Arc2 architecten. Vanaf de brug heeft men een mooi uitzicht over het Weerwater de floriadekabelbaan en het naast liggende floriade terrein.

De hoofdconstructie bestaat uit hergebruikte betonnen liggers en hergebruikte stalen buispalen en liggers. De hoofdliggers zijn afkomstig uit een voormalige voetgangersbrug over de A27. Meerdink Bruggen realiseert de montage van het brugdek, de zitgelegenheden en leuningwerk, e.e.a. is opgebouwd uit hergebruikt hardhout #azobe. Bij de gunning van het hout is o.a. gebruikt gemaakt van hergebruikte Azobe spoorbielzen.

Animatie Floriade Expo 2020  ” Growing Green Cities ” : https://www.youtube.com/watch?v=ONYAwQzwSaA

ReUse brug Floriade 2022 Almere