Highgrip profilering

De bovenzijde van een houten brugdek wordt uitgevoerd als ruw bezaagd, en desgewenst voorzien van een slijtlaag of een Highgrip Profilering. Ruw bezaagde dekdelen zorgen voor een veilig en stroef oppervlak. Zonder kostenverhoging, is het houten dek veel stroever dan wanneer de standaard geprofileerde brugdek delen worden toegepast.

Terrassen vlonders en brugdekken kunnen glad worden door o.a. mos, dauw en winterse omstandigheden. Dit geldt ook voor houten dekken die veel in de schaduw liggen en zodoende niet door de zon natuurlijk gedroogd worden waardoor er een aanslag kan ontstaan. Om de veiligheid te verbeteren op houten dekken is de HighGrip profilering ontwikkeld. In de hardhouten planken worden in onze productiehal één of meerdere groeven geschaafd van ca. 4 mm breed en 4 mm diep, die daarna worden voorzien van de HighGrip profilering.  Voor een betere hechting en duurzaamheid van de strip, worden de houten delen voorzien van zogenoemde zwaluwstaart groeven, waardoor de strip wordt opgesloten in het hout.  Door een dunne uitvoering van de antislip strippen blijft het hout bijna geheel zichtbaar en geeft het een stijlvol karakter.

De HighGrip profilering is een twee componenten Polyurethaan samenstelling die na het aanbrengen en tijdens het verharden afgestrooid wordt met kwarts.  Omdat de kwarts niet op maar in de samenstelling komt ontstaat er slijtvaste en stroeve strip. De slijtstrips op het houten dek bevorderen de veiligheid en zijn uitermate geschikt voor : brugdekken, steigers, terrassen, vlonders, galerijen, traptreden en toegangspaden.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.