Houtrecycling - recycle uw oude brug tot een nieuw kunstwerk

De C2C Brug is een milieuvriendelijk brugconcept, waarbij C2C staat voor ‘cradle to cradle’. Uitgangspunt hierbij is om te komen tot een circulair gebruik van grondstoffen. Voor de bouw van de C2C Brug wordt er gebruik gemaakt van hergebruikt hardhout van objecten die aan het einde van hun levensduur zijn. Oude houten bruggen worden doorgaans gezien als afval en na de normale gebruiksfase afgevoerd en verbrand. Wij hebben een proces ontwikkeld waarbij het hout wordt verzameld en vervolgens weer verwerkt in een nieuwe brug of andere houten objecten in de openbare ruimte als vlonders en zitelementen. Op deze wijze krijgt het hardhout een extra levenscyclus

C2C Brug: ‘Een milieuvriendelijk en eigentijds concept voor duurzame bruggen’

brug recycling
brug recycling
brug recycling
brug recycling

Het proces - Cradle to Cradle

Een voornaam onderdeel van het C2C Brug-concept is ‘Urban Mining’: het verzamelen van bestaande grondstoffen uit de stad. Hout afkomstig uit onder meer hardhouten damwanden, sluissdeuren, meerpalen en brugonderdelen wordt zorgvuldig verzameld en vervolgens herzaagd en hergebruikt in nieuwe eigentijdse en functionele ontwerpen.
Uw specifieke vraag en wens wordt in nauwe samenwerking met aannemer Meerdink Bruggen en architectenbureau Arc2 architecten vertaald in een uniek en passend brugontwerp.

C2Cbrug_01

Informatie C2C

Benieuwd naar de mogelijkheden van het C2C concept voor uw specifieke opgave? Neem dan contact op met:

Aannemer

meerdink bruggen

Robbert de Metter
Meerdink Bruggen
tel. 0543 513 541

Architect

arc2 architecten

Gert-Jan de Jong
Arc2 architecten
tel. 036 521 7770

Brochure

brochure_C2C-brug