We bouwen momenteel de Lamgatsebrug van Halderberge naar Moerdijk!

U bent op deze pagina beland omdat u ons zag werken aan de Lamgatsebrug van Halderberge naar Moerdijk. Misschien zag u ons rijden met groot transport, of staat u langs de Mark te kijken bij de montage. Hoe dan ook; we vinden het fantastisch dat u even komt kijken, want we zijn bijzonder trots op wat we doen! Op deze pagina geven we graag wat meer informatie.

Lamgatsebrug tussen Halderberge en Moerdijk

De brug die u in aanbouw ziet, is de Lamgatsebrug; de fiets- en voetgangersbrug over de Mark tussen Halderberge en Moerdijk. De nieuwe brug komt op de plek van de oude Lamgatsebrug die door houtrot aan vervanging toe was. Het staal dat we voor de bouw van de nieuwe brug hebben gebruikt, was ooit een tijdelijke spoorbrug van ProRail en ook het hout heeft een eerder leven. En – leuk detail – van het nog bruikbare hout van de oude brug, worden steigers voor de haven van Oudenbosch gemaakt. Dát is circulair!

De bouw van de Lamgatsebrug

In 2023 ontwierpen we de brug samen met Arc2 Architectuur, waarna we in april 2024 met de bouw startten. In onze werkplaats in Winterswijk werd de afgelopen maanden volop gelast, geslepen, gecoat, geboord en geschroefd. Het resultaat wordt nu in delen door Transport en Lifting Twente naar Halderberge getransporteerd en daar op locatie weer helemaal door ons opgebouwd.

Meer weten of zien?

Tijdens onze werkzaamheden maken we een film en over enige tijd gaan we terug naar Halderberge/Moerdijk voor het maken van een professionele fotoshoot van het resultaat. Deze film en foto’s zullen we binnenkort delen op onze socials. Dus volg ons en blijf op de hoogte!

Facebook

Instagram

LinkedIn